Wat is Biodynamische Cranio Sacraal Therapie

Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als één functionerend geheel. De behandelaar schenkt hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich het centrale zenuwstelsel.

Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Daarmee is het cranio sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Een Cranio Sacraal therapeut kan op alle plekken van uw lichaam het cranio sacrale ritme voelen. De sterkte van de ritmische beweging is een indicatie voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tijdens de behandeling worden haperingen in het ritme gecorrigeerd zodat het lichaam zich kan gaan herstellen. Tijdens dit proces voelt de therapeut wat er gebeurt in het lichaam en ondersteunt het genezingsproces door de handen in verschillende posities op het lichaam te leggen. 

Aangezien cranio sacraal therapie het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.

Voor meer informatie klik op onderstaande links:

Voor wie?
Baby Behandelingen
Aantal behandelingen
Hoe ziet de sessie er uit?
Bij welke symptomen

 

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier
Website laten maken door Modual.